"Fasta"

Jag är i ett skede där jag behöver ta tag i mitt liv. Sluta äta skitmat, sluta sova hundra timmar om dagen och skita i att skita i att jobba. Så på måndag börjar åter igen mitt nya liv - jag ska börja fasta. Tillsammans med mina syriankollegor ska jag alltså fasta på deras vis. Jag ska från och med på månad tills påsk inte äta NÅGOT från djurriket. Inget kött, inga ägg, inget smör, inga KAKOR osv... har dock bestämt att mjölk ska jag allt få dricka, för det blandar jag mina shakes med.

Ingen ork att skriva mer, jag är en kass bloggare. I morgon ska jag jobba från klockan 7 hemma på gården, sen när jag är färdig där ska jag till garströms. WOHO...

XOXO FALK

64

Under en period idag hade jag lite småtråkigt, då tog jag chansen att räkna hur många tjejer v.s killar som jag hade i min kontaktlista i min mobil. Och tro det eller ej så hade jag exakt 64 tjejer och 64 killar, det är fan inte ofta. Jag smålog lite för mig själv och klappa på min mage och sa "Du är bra".

XOXO FALK

Sprutarn

Nu för tiden ser mina dagar lite annorlunda ut. Jag gör inte så mycket än att jobba och sova. Jag går upp och jobbar i några timmar, går hem och sover, och sen går tillbaka och jobbar, och sen hem igen och sover för natten. Vilket underbart liv jag har. Just nu ska jag till jobbet, vet inte riktigt varför min hjärna bestämde att jag skulle skriva i bloggen, för jag har inte egentligen tid.

XOXO FALK


Bagarn

Bagare-Lisa here I come. I morse jobbade jag på Garströms bageri istället för i affären, det var riktigt trevligt. Men också lite skrämmande. Gjorde nämligen bullar och wienerbröd och likande saker. Det skrämmande var hur man egentligen gör wienerbröd som är så satans gott. Jo man kavlar ut en stor rektangulär deg, dumpar ner en 5 kg rent smör och bakar in smöret med degen. Sen kavlar man lite mer och skär ut deg och snurrar och har sig. Sen ska man ju förstås ugna dom. Men förstår ni vilken tankeställare, man äter enbart deg och smör när man äter ett wienerbröd. Inte för att detta kommer att göra så jag äter mindre wienerbröd, men det är lite kul information som är bra att veta om man någon gång är med i ett frågeprogram som går ut på att förklara hur man gör ett wienerbröd.

Kommer tillbaka senare i dag och skriver lite mer.

XOXO


Jag och knivar

Även idag, på en söndag, har jag flitigt jobbat som en hök hög på steorider. Stått sjäv på Garströms konditori, gjort smörgåsar och hållit min fasad uppe så alla kunder tror att jag är piggast och gladast i hela kommun. Men sånt är livet när man är fattig och har svårt att säga nej. Vore ju visserligen skönt att ha en dag i veckan då man inte gör någonting, utan bara ligger i soffan, smuttar på ett exotiskt glas med soljuiceläsk med 4 isbitar i. Men inte jag inte, jag jobbar. Jag ska inte klaga egentligen. Har klagat en hel del förut för att jag inte fick något jobb, och nu när jag får jobb klagar jag för att jag får för mycket. Min personlighet kommer att klyvas om det fortsätter i denna humörsvängsningsperiod. Under denna humörsvängningsperiod har jag lyckas med att skära mig i fingarna 2 gånger, bara idag. Plofs, så sprutade det hit och dit, Plofs så sprutade det till vänster och höger. Jag är nog inte så skicklig med knivar som jag trodde att jag var.

Idag har jag ringt Lisa Sutton och bett henne att besigna min blogg, gav henne mitt lösenord och allt. Det ska bli trevligt at se hur hon gör för att få min blogg att se ball och ospermisk ut. "Ospermisk" är ett ord som bara kom upp i hjärnan på mig bara sådär nu när jag skrev. Om det är positivt eller negativt har jag ingen aning om men det spelar ingen roll. Jag är rätt bra på att hitta på ord. Just nu när jag ligger i min sköna soffa fladdrar flera roliga ord fram och tillbaka i hjärnan, Tex flasormad. Det kan betyda beige, eller päronformad. Rullskoy är ett till ord som bara kom. Det kan betyda att en bacill i en hunds hjärna har trängt sig in till fromanden och kan ge ovanade konsekvenser, och då kan hunden dö. Till exempel.

Nu tänker jag inte på alla ord som fladdrar framför mig, utan nu tänker jag på Stefan. Han är bra för mig.


Stefan och jag är söta

XOXO FALK


Shake och energi

Nu har jag jobbat i 12 timmar och jag kan ju lova att min kropp inte är som det ska vara. Jag vill svänga vänster och hjärnan skickar ut minomaplia signaler ner till nerven som styr benen, men vid detta tillfälle är kroppen så trött och nerverna har trasslat ihop sig så istället för vänster blir det höger. Så här har det sett ut hela tiden idag, fatta att kunderna blev förvirrade. Tittade vänster och säger "Toaletten finns där inne", och sen så pekar armen höger. Förvirrande, jag vet. Men jag är en väldigt förvirrande kvinna har jag hört, speciellt nu när man är trött och sliten. Orkar till och med inte skriva mer.

XOXO FALK


"Aj mitt fittben"

En otroligt rolig sak hände på Garströms när jag jobbade där idag. Det är så att vi har en sablans massa backar med fulla samt tomma flaskor i. Jag skulle på något otroligt konstigt sätt ta den med coca cola i, men istället lyckades jag välta hela den uppstaplade back-uppställningen. Den far rakt mot mig och min första instinkt är att jag ska mota bort det fallande berget  med händerna, men svettiga och hala som händerna är, slinker backarna ur mina händer och då händer det ofattbara. En kant av en back i rasande fart landar rakt på mitt fittben. Det gjorde så ont att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Jag fick ur mig - "AJ, mitt fittben!". Som tur var hörde varken kollegan eller några kunder det. Men roligt var det.
XOXO FALK

Jobbig jobb-dag

När man står upp och "skalar" vitkål hela dagen är man helt slut i hela kroppen. Man vill sova någon timma och sedan dega framför teven resten av dagen. Men så är inte mitt fall.. Efter 7 timmars av vitkålsputsning (som det egentligen kallas) måste jag nu gå till mitt andra jobb, konditoriet, för att de tydligen var i stort behov av att ha mig där. Suck säger jag bara.

När jag skulle börja dagen idag klockan 7 proppade pappa i mig massa piller som jag skulle äta. Nee, nu överdrev jag, det var ett piller. Och jag skulle ta det för att jag fick så ont i mina leder förra gången jag putsade kål. Tacka för pappor säger jag bara. Fixar jobb och piller, det är det man har pappor till.

Ne, nu ska jag jobba på konditoriet. BLÖ.

XOXO FALK

För ingenting

När man är på jobbet och man ska städa kundernas toalett och inser att toalettpappret inte är slut, vilket innebär att man slipper gå de extra 5 meterna och hämta nytt papper, blir man otroligt glad. Det blir i alla fall jag. Jag tror att jag är en sådan människa som blir glad för ingenting, eller ja, kanske inte ingenting, men nästan. När någon "random" människa går förbi en och ger en ett liten halvdant leende, då blir jag alldeles varm i kroppen och tycker att livet är underbart. Det vore trevligt ifall alla tänkte som jag, att man känner att livet är underbart när någon ler åt en. Då skulle jag starta en slags förening som heter "le åt allt och alla-föreningen", vilket innebär att man just ska le åt allt och alla så allt och alla blir glada och alldeles varma i sin kurviga och lurviga eller kanske barriga kropp. Vem vet, man kanske hade tänk att hoppa ner för ett träd för att man inte orkade höra på sin mammas tjöt hela tiden, men DÅ kommer en gubbe och ler åt en, och  jaaa, det är då gubben som gick förbi och log räddade livet på en människa som tänkte hoppa ner för trädet. För det som människan inte visste då var att om människan skulle hoppat skulle människan brytit nacken och förmodligen dö. Tacka gubben!    Kan ju flika in här att medlemsavgiften för "le åt allt och alla-föreningen" kostar 100 kr/vecka.

XOXO FALK

"That`s vodka"

Man blir glad när det första man gör på morgonen är att gå ut och sätter sig i en pulka. Man känner en frihet som är obeskrivlig och en lättnad att få vara barn igen. På det viset trodde jag att det skulle kännas när jag flög ner för backen med vinden i håret, men det kände jag inte. Det blev kanske 4-5 åk sen orkade man inte mer. Det kanske vore en annan sak ifall det fanns en pulka-lift och man slapp gå upp för den sablans, halkiga och ounderbara backen. Då skulle man som förr i tiden kunna åka pulka i flera timmar utan att kroppen blir död och oanvändbar dagen efter.


Många av mina vänner äter inte kött. Men det gör jag.

. Kött är gött

Boende hemmabonde i bondestad

Lisa Sutton är en människa som är väldigt finnurlig. Just för tillfället ligger hon på golvet och låter mig inte att ställa min fot på hennes mage, jag som tänkte burra foten så det kittlades, men icke. Hon är väldigt bestämd den dära kvinna. Den dära kvinnan har i alla fall sagt  "Lisa, skriv mer i din blogg. Om du gör det så lovar jag att jag ska designa din blogg" <--- nått liknande med det. Så nu får jag la göra det antar jag.

Hönsfitta är ordet som ständigt vräker ur min mun under denna dag. Det klart man säger sådana ful ord när man arg och besviken på trafikenheten och länsstyrelsen. För er som inte har en aning om vad jag har gjort, är det så att jag var med om en trafikolycka i Juli 2008.  Bilen blev mos - taket klipptes av för få mig ur bilen, krossade förarrutan med min skalle och fick häfta ihop skallen. Det var ingen vacker syn. Efter olyckan var jag väldigt orolig över mitt körkort, ifall jag skulle bli av med det eller inte, så jag ringde till trafikenheten i september och frågade om hur läget låg till. De svarade glatt att ingenting skulle hända med kortet och att jag kunde andas ut. Woho tänkte jag, tills idag. Fick ett brev på posten där det stod att länsstyrelsen överväger att återkalla mitt körkort - Hönsfitta. Nu ska jag alltså skicka tillbaka ett brev om hur beroende jag är av att ha körkort, vilket är enormt. Jag kan inte komma till mina arbetet om jag inte har en bil och självfallet körkort - Hönsfitta.

XOXO FALK

RSS 2.0