Åter en Härlig Dag

"Sover du fortfarande, klockan är ju redan halv 10" - Var det första jag hörde denna morgon när mamma ringde. Ditt svar fick hon "Jaa, det gör jag. hej då". Ja.. då kunde man ju inte somna om. Så jag gick upp och åt frukost och städade lite. Herregud vad jag har blivit städnarkoman. Jag tycker tillockmed att det är kul. Det är faktiskt lite förundrande att det har blivit så. Så många gånger mamma har varit nära på att slänga ut mig pga mitt rum där hemma. Och så många gånger jag har låst mitt rum när jag åkt till fam sutton och sagt "Jaa det klart jag har städat rummet" och illa kvickt har jag suttit mig på cykeln och cyklat fort som faaaaan. Roliga tider det dära. Dagen gick även åt att beställa hem ett "klistermärke" som jag ska sätta på min cappucinofärgade vägg, det blir nice. Fikade lite också med folk, sen bar det iväg till Garströms. Mycket trevlig arbetsdag med mååånga kakor, för många kakor.


Dessa häärliga dagar

Man blir helt virrig av alla dessa härliga dagar. Att det kan påverka så mycket på sin intelektuella hjärna, man blir så glad helt enkelt. Jag kan tyvärr inte påstå att jag gjort något STORT, fantastiskt eller förundrande idag, men det var helt enkelt en härlig dag. Jag kom upp tidigt - 08:30 och började dagen med en stor härlig frukost framför teven. Sedan städade jag lite och grejade i min oooootroligt härliga och underbara lägenhet. Inte för att vara divig här, men min lägenhet är fan fin. Folk tror verkligen bara för att jag är en bondtös att jag ska sova på halm och hö, men icke sa nicke!! Här har man planerat i minsta detalj för att få en bovänlig och snygg lägenhet. Efter mitt plock och pinn i lägenheten cyklade jag iväg mot stan för att möta Lina och Becca för en mysig fika på Larssons. Men tyvärr blev det inte så långt, för jag hade lovat syrran att bjuda på mat. Så illa kvickt cyklade jag hem igen för att laga korvstroganoff med råris - GOTT! Fortsättningen på min härliga dag spenderades dels i syrrans (och hennes pojkväns) snart lägenhet. Jag stod och skrapade av skit från taket. Här kan man tro " Detta är ju fan ingen härlig dag", men det var det kan jag lova. Att spendera lite med min syster kan inget slå. Efter lite skrapande cyklade jag till jobbet för att jobba i sisådär 4 timmar. Otroligt härligt kan jag lova. Snackades härligt skit om allt möjligt och käkade kakor, vad kan bli bättre. Och nu, på slutet av denna härliga dag sitter jag i min härliga soffa och tittar på roomservice och dricker te. Vad kan bli bättre, NADA!

XOXO FALK


Kyckling

Då står man i köket åter igen för att försöka åtsakomma en aningen bra lunch. Jag satsade på råris, kyckling och currysås med paprika och purjolök. Jag hade planerat allt och kycklingen skulle vara klar i ungnen vid en halv. Jag tog ut den fem min över halv för att kolla på mitt verk. Då var den knappt berörd. Jag fick en tår i ögat och fick åter igen köra in den i ungnen för att ångas ett tag till. Sååå.. nu sitter jag här i mitt ångfyllda lägenhet (ALLT os, då menar jag ALLT flyger omkring i min lägenhet, och ag kan knappt andas) och väntar på min kyckling. Och då hinner råriset kallna och min underbara sås tappa sin underbara smak. LEDSEN. Dumma kyckling.

Kort eller långt

Frågan återstår, ska jag klippa av mitt hår igen eller inte. Jag har ju dock testa på det mesta. Visserligen har jag haft långt och blondt hår i hela mitt liv, och så efter våran otroligt balkänsliga bal klippte jag av håret. Blev så kort så jag blev rädd, cirkus 3 cm i bak. Men i allafall har håret vuxit ut nu till en 8 - 10 cm i bak och frågan lyder nu "Ska jag klippa av det igen"... Visst, det är bara hår vi snackar om, men det är ju faktiskt en stor del i våra bekymmerlösa liv. Och så får jag ju inte glömma att jag har mörkbrunt hår nu också..

XOXO FALK

Konstig vinkel, öh ja..

Dammråttor, slask och dask.

Städning i min lägenhet är ett ting som blivit ett måste. När man ser dammråttor krypa omkring som riktiga råttor, blir man lite ledsen i lungan, och det är inte ofta. Dagens mål blev alltså att min lägenhet ska bli skinande ren, och jag har redan kommit långt för att uppfylla detta mål. Jag har redan tvättat ett flertal tvättar, bland annat mina sängkläder som var fläckiga (fråga mig inte vart dom fläckarna kommit från) och luktade äckligt. Till min hjälp har jag min inhyrda städerska, Sienor Joska Karlasson, nyss frigiven från kvinnofängelset för alternativ agressiva kvinnor med psykiska problem, hon tror att hon är en blandning av en hund och en fågel. Det är lite läskigt men man får ju acceptera det eftersom att hon städar som en gud.

Månaden som kommer kommer jag tyvärr vara en snål iskall iller som inte kan köpa någonting, det känns inte så bra.. Räknade ihop mina nykommande räkningar och min lön som skall snart komma och kom fram till att jag har ytterst lite att leva på nästa månad. Så... som sagt kommer jag vara isolerad i min RENA lägenhet och knapra på knäckebröd och dricka vatten.

XOXO FALKJag och Sienor Joska

Koffein, Nikotin samma sak?

Visst.. jag har tidigare skrivit att jag tänker mycket på diverse saker, men jag har aldrig skrivit att det är smarta saker jag tänker på. För en stund sen satt jag och min vän Jossan i soffan och pratade om diverse saker. Bland annat kom mat upp i våran konversation, ifall vi skulle äta mat eller inte. Svaret blev (som vanligt från min sida) att vi skulle äta. Mitt otroligt fantasirika kvällsmål blev en påse Kinapuffar. Totalt värt ångesten man fick efteråt. 

Under våran konversation kom cigaretter upp på temat. Jossan berättade att vissa människor tycker att det är hur gott som helst att ta en cigg till kaffet. Jag, smarta tjejen hej, fick ur mig något liknande "Men det är la inte så konstigt.. det är ju koffein i ciggaretter.. dööh.. " Men det visade sig att det inte var koffein, utan nikotin. Tack Jossan för att du sa det.
 
Skrev för ett tag sen att jag skulle skriva om mer pinsamma saker som händer mig. Så här kommer en till berättelse;
Det var en kväll åter igen på Garströms konditori. Denna kväll var jag RIKTIGT trött och hängig efter en lång arbetsdag, stod i affären och drömde mig bort i andra tankar. Helt plötsligt kommer en kille in och jag blev väldigt ställd eftersom att vi inte hade haft kunder på ca 1 timme. En annan orsak till att jag blev väldigt ställd var att killen som kom in var ENORM snygg! Han går raka vägen fram till mig och räcker fram en tia, och säger som jag tror att han säger  "Schalabalaedlafsdvk" eller nått liknande. Som ni förstår måste jag ha något fel på mina öron, för detta var andra gången jag tror folk säger något som de inte säger, men iaf.. Jag tittade konstigt på honom och säger "VA?!".. Han ser något fundersam ut men säger åter igen något som låter som "Schalabalajsaka"... Herregud tänkte jag, vad är detta för människa. Jag får ur mig "Ursäktaaa?". Eftersom att jag inte har hört vad han säger nu efter två omsägningar måste jag ju nu höra vad han säger! Men icke! Han säger samma sak "Sahckasjfkvjdk". HERREGUD.. "Ursäkta, men jag hör verkligen inte vad du säger" När jag sa denna mening blev han lite arg, han viftade annu mer med tian och sa i slow-motion " KAAAAAAN DUUUUUU VÄÄÄÄÄXLA DEEEEENNA TIAAAAN TIIILLLL TVÅÅÅÅÅÅ FEEEEEMMOOOOOOOR???????" Hehehe.... Oj då.. Jag blev illröd i ansiktet och sa "Eh.. javisst, här.. och förlåt" Han gick raka vägen ut och jag stod kvar där som ett fån med färgen röd i ansiktet.

XOXO FALK

Tankarna flyger iväg utan dess like

Kom nyss hem från den oootroligt jobbiga cykelturen till Lidl och tillbaka. Eller jaa.. jag tyckte faktiskt att den var rätt jobbig eftersom att jag fick stanna och antingen spy eller hosta sönder mina lungor hela tiden. Men iaf.. jag köpte ett paket juice och en paprika. Det var det enda jag hade råd med nu innan löning. Det är lite tragiskt faktiskt. Att sin ekonomi ska påverka hur, vad och när man ska äta. Om jag hade massor av pengar skulle jag ha en egen kock, eftersom att jag är helt värdelös på att laga mat. Jag äter antingen pasta och ketschup eller mackor. yeah...! Kommer blir tjock och bli isolerad här i min lägenhet. Tänk er mig om 5 år. 500 kg av rent FETT. Ligger på en soffa vars ben har brutits itu för länge sen. Detta fetmaberg har gjort spricker i golvet och har inte sett solens strålar på 4,5 år, eftersom att hon inte orkar dra upp persiennerna! Stackars flicka! Vid 24½ års ålder är hon isolerad i sin äckliga och ostädade lägenhet. TÄNK, ni, ja just NI kunde hjälpt henne! Ni kunde för många år sedan samlat ihop pengar så hon kunde anställa en KOCK! Tänk på det ni! - Jaa, herregud vilken tankeställare!

XOXO FALKFörkylningarnas återkomst

Återkomsten har återvänt. Här ligger man igen helt utmärglad till golvet och försöker att ha ett leende på läpparna när man ser på scrubs. Och när man inte har ett leende när man ser på scrubs är det fan ALLVARLIGA baciller som har trängt sig in i ens kropp. Man orkar ingenting... Och det värsta med att ha dumma baciller i ens kurviga och idotiska kropp (skulle vara mycket roligare om kroppar var illgröna och hade mera hår), är att man inte kan tjäna pengar. Fick sjukanmäla mig och fick rådet "Va du hemma hela veckan ut". HELVETE heller! Jag ska bli frisk i morgon! Tror dom att jag är gjord av pengar? Man blir så ledsen när man är hemma i lägenheten och inte gör något vettit, visst kan jag lyfta på mitt välformade arsle och börja städa, men till det säger jag ett stooooort fett - ORKA! Det blir helt enkelt en dagsvistelse vid datorn, teven och min underbara soffa med 2 täcken och 6 kuddar. That`t life of sick people.

Om man tänker efter, som jag brukar göra, kan man hitta likelser mellan sjukbaciller och kärleksbaciller. Liksom sjukbaciller är det samma sak med kärleksbacillerna, de tränger också sig in i kroppen och förstör och grejar i våran dyrbara kropp. Man kanske vill ha ut sina kärleksbaciller illa kvick innan de hinner förstöra så mycket att det kan liknas med canserbaciller. Detta är väldigt jobbigt. Om man har sjukbaciller i sin kropp föreslår jag Te, Dator, Teve, Musik och en osthyvel. Ja jevlar ja.. det skulle jag köpa. Lite humor faktiskt. Jag har 4 smörknivar med inget smör, och så har jag ost men ingen osthyvel. Förut använde jag potatisskalaren som osthyveln, men det pajade jag för några dagar sen. Lite tragist faktiskt, men jag skyller på sjukbacillerna...

XOXO FALK

Här hade jag blondt, långt och fint hår.


Garströmarns tös som funderar

Om man riktigt tänker efter, och då menar jag inte lite heller, utan att man tänker efter det hårdaste man kan.. Kan man ibland komma fram till dess underligaste saker som man inte har en aning om varför man tänker på just det. Jag är en funderare till tusen. Jag kan sitta en mörk vinterdag, eller en varm sommardag (med hundra miljoner myror i öron och mun) och bara fundera. Det kan vara allt från hur det skulle vara med tre hundra fingrar som sticker ut från kroppen eller hur det skulle smaka om man flamberade små illersnoppar. Det är kul att fundera.

En till sak som jag har funderat på som är lite mer verklighet än vad jag brukar fundera på, är samtalsämnerna som vi pratar om på mina släktkalas. Oavsett hur många vi är, eller vart vi är - om det är en på en fin resturang eller hemma hos min farbror, så garanteras pinsamma berättelser som jag varit med om under mina unga dar.

Bland annat lyder en berättelse följande; Jag och min vän Hanna Vidarsson stod i liftkön på kinnekulle. Vi småpratade om allt möjligt och kom in på vad vi skulle göra till sommaren. Hanna berättade att hon bland annat skulle åka till Trysil. Under våran konversation slängde jag ur mig "Undrar ifall man kan söka sommarjobb här i skidbacken". Jag minns att Hanna kollade på mig mycket konstigt och att alla andra i kön vände sig om och började fnittra och ha sig. Jag insåg inte vad jag hade sagt som var fel... men efter ett tag sa Hanna. "Men är du dum i huvudet eller, det är la fan ingen snö här på sommaren". Mitt svar "Jaa.. jävlar ja". Detta var ungefär 3 år sen kanske, eller mer och det är fortfarande en berättelse som MÅSTE berättas vid varje släktkalas.

Många andra berättelser kommer från Garströms konditori, där jag jobbar och som jag utgör mina allra pinsammaste saker. En av berättelserna från Garströms är; I början av min karriär på Garströms konditori för ca 2½ år sedan, var jag inte så förtjust i Te. Jag drack hellre Cola eller festis, och visste knappt vad te var. Men till saken var att en kväll då man är som tröttast kommer en man in. Han ser glad ut och kommer fram till mig och säger som jag tror han säger "Ehölgreh". Mannen var även mörkhyad, så jag fick för mig att han pratade på ett annat språk. Jag flängde ur mig ett högt "VA?". Han sa åter igen något som lät "Ehölgreeeeh". Jag stod fortfarande där som ett frågetecken i mitt ansikte och frågar igen "Ursäkta, men vad säger ni?". Då säger han igen, mycket högre "EH ÖL GREEEH". När min kollega, vilket var då min syster, hörde denna confused konversation kommer hon ut och skriker "MEN Lisa för fan, Han säger att han vill ha en Earl Grey, alltså TE!" Jag stod där medans mannen skrattar, och får ur mig ett "jahaa..."

Mer pinsamma händelser kommer att fortsättast skriva i denna Blogg. XOXO FALK                 


             Mycket humor, Öh jaaaa..!

BLOGG

Nu, Idag, Just nu - Har jag skaffat den ärande BLOGGEN som varenda kotte snackar om. När man får höra meningar som -  "Har du läst min blogg om sönderskakande skalbaggar?" eller "OMG, har ni läst liksom att Blondinbella ska liksom sluta blogga, OMG mitt liv är liksom över" - måste man, helt klart, skaffa BLOGGEN!

Så här, ärade damer och herrar börjar MIN blogg. Lisa Falks blogg, som kommer handla om mitt liv och vad som sker i mitt såkallade huvud. Mitt intellektuella huvud.

En bild som visar mig om jag pòsar och ser lite halvgullig/störd/tyck synd om mig..!


Welcome!

Jabbadabadooooo


RSS 2.0